MENÜ

Bőrök ápolása

A minőség, mint tartós érték


de Sede bőrápolási termékek

 

Általános bőrápolás

A de Sede bőr értékes természetes zsírokat és impregnáló anyagokat tartalmaz, amelyek ellenállnak a szennyeződésnek és a víznek. Ennek ellenére a bőr rendszeres és megfelelő kezelést igényel. Az alábbi általános utasításokat mindig célszerű betartani a minél hosszabb élettartam érdekében.

Ne tegyei ki erős napfénynek és más közvetlen fényhatásnak bőrrel bevont bútorait.
A közvetlen fényforrások a bőr fakulását okozhatják. Ezt érdemes szem előtt kell tartani a bútorok helyének kiválasztásakor.

Használja a megfelelő de Sede ápolószereket.
Soha ne használjon tisztítószerként oldószert, például folteltávolítót, terpentint vagy benzint. Ne használjon cipőkrémet vagy viaszpolitúrt ápolás céljából. A bútorok megfelelő tisztításához és ápolásához javasoljuk a de Sede bőrápoló szett használatát, amelyet kifejezetten a de Sede bőr kezelésére fejlesztettek ki.

Először rejtett helyen tesztelje a bőrápoló termék megfelelőségét.
Tisztító vagy ápolószer használata előtt célszerű a bútor egy olyan részén kipróbálnia a szer hatását, amely nincs szem előtt. Soha ne alkalmazza a termékeket közvetlenül a bőrön; először tegyen egy keveset egy tiszta, puha ruhára, és azt vigye fel a bőrre kíméletes söprő mozdulatokkal egy nagyobb területen, varrástól varrásig. Ne nyomja rá túl erősen a ruhát a bőrre. Ha a törlőrhát a bőrfesték, nem pedig a szennyeződés színezi meg, a termék alkalmatlan a használatra. A tisztítást mindig nagy felületen kell elvégezni, soha ne csak kisebb foltokban tisztítson. Mindig kövesse a termék gyártója által megadott utasításokat.

Portalanítson rendszeresen
Használjon puha, enyhén nedves pamutszövetet a teljes bútor rendszeres portalanítására. Ha a víz, amit használunk kemény, először forrázni szükséges vagy használjunk inkább desztillált vizet a vízkőnyomok megelőzésére. Fontos: ne használjon mikroszálas tisztító kendőt!

 

Speciális bőrápolás

Általános szabály: minél frissebb a folt, annál könnyebb eltávolítani. Ha a bútor erősen szennyezett, szakemberre tanácsos bízni a tisztítást. Ha saját maga szeretné megtisztítani a bútort, érdemes betartania az alábbi utasításokat:

DE SEDE sima bőrök esetében:
LIVING, SELECT, COLORAL, TOUCH, CLUB, NECK, ARTISANO

Tisztítás: a bútorok tisztításához és ápolásához használja évente 2-3 alkalommal a de Sede bőrápoló szettet.

Artisano: Csak kissé nedves szivaccsal vagy ruhával tisztítsa. Használja a Leather Cream terméket  az ápoláshoz. A Leather Soft Cleaner nem alkalmas az Artisano bőr ápolására!

1. Tisztítás Leather Soft Cleaner termékkel
Használat előtt rázza fel az üveget. Vigye fel a Leather Soft Cleaner-t a mellékelt szivacsra, és  nyomja össze többször a szivacsot, hogy habot képezzen a felületén. Óvatosan dörzsölje a bőr felületét a tisztítás érdekében, varrástól varrásig. Várjon, amíg a bőr teljesen megszárad, mielőtt a bútort Leather Cream-mel kezelné. A Leather Soft Cleaner-t kifejezetten a sima bőrfajták számára fejlesztették ki, minden sima felületű bőr ápolására alkalmas. A nem de Sede-től származó bőrök esetén ellenőrizze a termék alkalmasságát nem feltűnő területen. Vigyázat: gyermekektől elzárva tartandó.

2. Kezelés Leather Cream-mel
A Leather Cream visszapótolja a bőrbe a nedvességet, puhává és rugalmassá teszi, emelve annek fényét. Leather Cream-et használjon, miután a kárpitozott felületeket megtisztította a Leather Soft Cleaner-rel (hagyja, hogy a bőr teljesen megszáradjon, mielőtt felhordná). Rázza fel az üveget, és öntsön Leather Cream-et a mellékelt ruhára (soha ne közvetlenül a bőrre), majd itassa be a ruhát a krémmel. Ezután a ruhával vigye fel a krémet a bőrre széles, körkörös mozdulatokkal varrástól varrásig anélkül, hogy túlzottan dörzsölné a bőrfelületet. A nem de Sede-től származó bőrök esetében ellenőrizze az alkalmazhatóságot rejtett területen. Vigyázat: gyermekektől elzárva tartandó.

 

Folyadékok által okozott foltok eltávolítása
Azonnal itassa fel a folyadékot a felületről nedvszívó papírral vagy ruhával. Hagyja megszáradni, ne dörzsölje.

 

DE SEDE NATURALE
1,5 - 1,7 mm vastag természetes nappa bőr, kivételesen puha és rugalmas, selymes tapintású. A bőr a kikészítése során minden természetes pozitív tulajdonságát megőrzi.

A NATURALE egy olyan bőrfajta, amely él és lélegzik. Az érintés és a kapott fény révén a bőr idővel változik. A finom bőrre jellemző patinát kap. A kezeletlen NATURALE bőr színintenzitásában mutathat némi eltérést, amely kiemeli a bőr természetes jellegét. A feldolgozott állat természetes tulajdonságai, például a jellegzetes bőrredők, láthatóvá válnak, és hangsúlyossá válik a bőr természetes és elegáns felülete. Ezek az apró minták tesznek különlegessé mindenfajta bőrt, és nem rontják a minőségét, sokkal inkább fokozzák egyediségét.

Tisztítás és ápolás:

1. Először nedvesítse és tisztítsa meg a felületet desztillált vízzel, és hagyja megszáradni.

2. Erősen szennyezett felületek vagy karcolások esetén használja a NATURALE tisztító szivacsot. Dörzsölje a bőrt egy irányba enyhe nyomással, és tisztítsa meg a teljes felületet varrástól a varrásig.

3. Most törölje le a felületet egy törlőkendővel (a finom porszemcsék eltávolításához).

A kiömlött folyadékot azonnal távolítsa el egy jó nedvszívó törlőkendővel. A bőr felszínébe jutott folyadék ill. zsírfoltok idővel többnyire eltűnnek. Ha a NATURALE bőrszivacs elhasználódik, egyszerűen vágja le a sérült részeket, hogy a fennmaradó rész újra használhatóvá váljon. A szivacsot mindig szárazon használja, soha ne nedvesen vagy vizesen! Kérjük, vegye figyelembe, hogy a NATURALE bőrszivacs csak a de Sede NATURALE bőrfajta tisztítására alkalmas. Soha ne használja más bőrtípusra.

Figyelem: Ne használjon viaszt vagy zsírt tartalmazó ápolószereket a NATURALE bőrön!
Tinta és egyéb foltok esetén mindig forduljon szakemberhez.

Fontos figyelmeztetés:
A de Sede bőrbútorok ápolása során felmerülő bármely kétség esetén forduljon hozzánk segítségért bizalommal.