MENÜ

de Sede idővonal

A de Sede Klingnauban, a gyártás helyszínén felállított Idővonalán megjelenik a vállalkozás magával ragadó és felejthetetlen történelme. A 160 négyzetméteres kiállítás bemutatja a de Sede közel 60 éves történelmét és legikonikusabb modelljeit.

A cég munkatársai évtizedek óta a szakmai munkának szentelik magukat. Bőrrel dolgoznak, annak leggyönyörűbb formájában, amelyből elegáns és exkluzív ülőbútorokat készítenek. Legendás modelleket mutattak be ezen időszak alatt - ezekről és mellettük a gyártás megannyi történelmi eseményéről mesél az új Idővonal, mely 1962-ben kezdődik (még a de Sede AG alapítása előtt) és 2018-ban fejeződik be. Kiállítási darabokként a gyár különleges modelljei is megcsodálhatók. Közöttük találunk ritka, történelmi modelleket, melyeket napjainkban aukciókon vagy exkluzív vintage üzletekben értékesítenek nagyon magas árakon, csakúgy mint olyan ikonokat, melyek segítették a de Sede sikertörténetének formálását. Utóbbiak a jelenlegi de Sede kollekciónak is részei.

 

Az Idővonal legidősebb kiállítási darabja a DS-P modell 1971-ből, mely azon időszak egyik legjellegzetesebb és legpompásabb modellje. A DS-P méhsejt tűzésével és pehely töltetével ejtette rabul a piacot. A kiállítás legdrágább darabja a DS-150 fekhely, amelyet Santiago Calatrava alkotott meg 1986-ban. Egy egyedülállóan gyönyörű és futurisztikus darabról beszélünk. A limitált kiadású modellből mindösszesen 50 darab készült, és a kiállításon található bútor a 2. számú a kollekcióból.

A Klingnau-ban felállított Idővonal forradalmi modelljeivel és innovációival a gyár emléket állít különleges történelmének.